درباره اپلیکیشن مارکتینگ چه می دانید؟

تاریخ انتشار خبر : 1403 اردیبهشت 10

درباره اپلیکیشن مارکتینگ چه می دانید؟

اپلیکیشن‌هایی که در تلفن همراه نصب می‌شوند، انواع مختلفی دارند و خدمات متفاوتی را ارائه می‌دهند. برای اینکه بتوانید از ساخت یک اپلیکیشن نتیجه بگیرید، لازم است برنامه‌ای مشخص برای بازاریابی اپلیکیشن خود داشته باشید. در غیر این صورت راه به جایی نخواهید برد و تمام زحمات و هزینه‌های شما به هدر خواهد رفت.

در این مطلب از شرکت طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ ایده پویا قصد داریم ابتدا به ارائه توضیحاتی در خصوص مفهوم اپلیکیشن مارکتینگ بپردازیم. سپس استراتژی‌های مختلف برای موفقیت یک اپلیکیشن مانند آگاه‌سازی، جذب کاربر و حفظ او را بیان کنیم.

 

اپلیکیشن مارکتینگ چیست؟

بازاریابی اپلیکیشن یا اپلیکیشن مارکتینگ، به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و استراتژی‌هایی می‌گویند که برای تبلیغ و ترویج یک اپلیکیشن مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع اپلیکیشن‌ها به یاری کسب و کارها آمده‌اند تا آن‌ها را برای پیشرفت در مسیرشان یاری کنند. هدف اصلی بازاریابی اپلیکیشن، جذب کاربران جدید، افزایش تعداد دانلودها، افزایش فروش، افزایش نرخ تبدیل و ... است.

بازاریابی اپلیکیشن یک فرایند پیچیده و چالش برانگیز است که نقش بسیار مهمی در موفقیت یک اپلیکیشن دارد. به همین دلیل، برنامه‌ریزی دقیق و استراتژی‌های مناسب در زمینه بازاریابی اپلیکیشن بسیار حائز اهمیت است. بازاریابی در اپلیکیشن مارکتینگ مراحل گوناگونی دارد که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

کاربر ابتدا با دیدن تبلیغات مختلف اپلیکیشن در پلتفرم‌های تبلیغاتی، رسانه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها یا ایمیل‌ها، با اطلاعات و تصاویر مرتبط با اپلیکیشن آشنا می‌شود. پس از دیدن تبلیغات، به جستجو در فروشگاه‌های اپلیکیشن مانند App Store یا Google Play می‌پردازد. در این مرحله، کاربر معمولاً با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با اپلیکیشن، آن را جستجو و بررسی می‌کند.

ممکن است در این زمینه، نظرات و بازخوردهای دیگر کاربران درباره اپلیکیشن را بخواند تا اطلاعات بیشتری درباره کارایی، کاربرد و کیفیت اپلیکیشن به دست آورد. پس از بررسی‌ها و تصمیم‌گیری نهایی، کاربر اقدام به نصب اپلیکیشن مورد نظر خود می‌کند. در این مرحله باید برنامه‌ریزی شما به گونه‌ای باشد که کاربر مطمئن شود اپلیکیشن شما مشکلی از او را حل می‌کند و نسبت به برنامه‌های دیگر وجه تمایز خاصی دارد.

برنامه نویسی وب اپلیکیشن با تیم برنامه نویسی ایده پویا

اپلیکیشن مارکتینگ

فعال‌سازی اپلیکیشن

اپلیکیشن‌های مارکتینگ مختلف، روش‌های فعال‌سازی گوناگونی دارند و از شیوه‌های گوناگونی مانند تبلیغات درون اپلیکیشنی، تبلیغات اجتماعی، تبلیغات ویدئویی و ... برای برقراری ارتباط با کاربران استفاده می‌کنند. در این مورد اولین اقدام شما پس از نصب اپلیکیشن توسط کاربر، باید افزودن مشخصاتی مانند شماره تلفن، ایمیل یا خرید اولیه باشد. این امر ارزش برنامه شما را از طریق خدماتی مانند خوش‌آمدگویی، آشنایی با قابلیت‌های برنامه و ارائه تخفیف‌های کوتاه‌مدت نشان می‌دهد.

از دیگر اقداماتی که در این مرحله باید انجام دهید، گرفتن مشخصاتی از کاربر مانند سن، جنسیت، شماره تلفن یا ایمیل است. چرا که بازاریاب با دانستن این اطلاعات، با سلایق مخاطب خود آشنا شده و بهتر می‌تواند با ارتباط برقرار کند.

حفظ مخاطب

پس از نصب اپلیکیشن و مرحله فعال‌سازی، نوبت به حفظ کاربر توسط بازاریاب می‌رسد. حفظ مخاطبان در اپلیکیشن مارکتینگ، یکی از مهم‌ترین اهداف برای توسعه کسب و کار است که باید جزء اقدامات و برنامه‌های بلندمدت در اپلیکیشن مارکتینگ قرار گیرد.

اولین گام برای رسیدن به این هدف، ارائه تجربه کاربری برتر و جذاب در اپلیکیشن است. باید مطمئن شوید که اپلیکیشن شما ساده، قابل دسترس و جذاب است و کاربران به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند. در این میان، ارائه محتوای با‌کیفیت و ارزشمند به کاربران می‌تواند آن‌ها را به استفاده مکرر از اپلیکیشن شما ترغیب کند.

محتواهای آموزشی، تخفیف‌ها و پاداش‌ها، نظرسنجی و ... نیز موجب حفظ کاربر در اپلیکیشن مارکتینگ می‌شوند. توجه داشته باشید که هر یک از این مراحل نیازمند استراتژی‌ها و برنامه‌ریزی مخصوص به خود توسط طراح هستند تا بتوان کاربر را در هر مرحله جذب و حفظ کرد.

برنامه نویسی موبایل با تیم ایده پویا

استراتژی های اپلیکیشن مارکتینگ

استراتژی‌های اپلیکیشن مارکتینگ برای آگاه‌سازی، جذب و حفظ کاربر

نخستین گام برای جذب کاربر، آگاه‌سازی اوست. کاربر باید از وجود اپلیکیشن شما مطلع شود و بداند که چنین برنامه‌ای وجود دارد. برای آگاه‌سازی، جذب و حفظ کاربر می‌توانید تاکتیک‌ها و استراتژی‌های زیر را در پیش بگیرید:

ساخت وب‌سایت یا صفحه برای اپلیکیشن

 ساخت یک وبسایت یا صفحه وب برای اپلیکیشن مارکتینگ یک ابزار بسیار مهم برای جذب مخاطبان، برقراری ارتباط با آن‌ها و ارائه اطلاعات و خدمات مربوط به اپلیکیشن است. سایت نه تنها به عنوان یک اعتبار برای اپلیکشن شما به حساب می‌آید بلکه می‌تواند به یک پایگاه خوب برای جذب مشتریان از گوگل و تبلیغات در سایت‌های پربازدید، تبدیل شود.

اولین گام در ساخت یک وب‌سایت، انتخاب یک دامنه مناسب برای آن است. دامنه باید با نام اپلیکیشن شما همخوانی داشته و به آسانی قابل حفظ کردن باشد. طراحی ظاهری جذاب و حرفه‌ای برای وبسایت نیز موجب جذب کاربران و اعتماد آن‌ها به اپلیکیشن شما می‌شود. سعی کنید از رنگ‌ها، تصاویر، فونت‌ها و طرح‌بندی مناسب برای جذابیت بیشتر وب‌سایت استفاده کنید.

وبسایت یا صفحه وب باید اطلاعات کامل و دقیقی در مورد اپلیکیشن، ویژگی‌های آن، قابلیت‌ها، نحوه استفاده، قیمت‌گذاری و ... ارائه دهد. همچنین، ارائه نمونه‌های عملی استفاده از اپلیکیشن و نظرات مشتریان قبلی، به افزایش اعتماد کاربران کمک می‌کند. به طور کلی، امکانات و ویژگی‌های اپلیکیشن به گونه‌ای باشد که مخاطب را قانع کند پس از نصب اپلیکیشن، زندگی او راحت‌تر خواهد شد.

طراحی سایت ایده پویا

آگاه‌سازی مخاطبان با تبلیغات بنری در سایت‌های پربازدید

تبلیغات بنری یک روش موثر برای جذب مخاطبان و آگاه‌سازی آن‌ها از محصول یا خدمات شما است. برای انجام این نوع تبلیغات، انتخاب سایت‌هایی که دارای بازدید بالا و مخاطبان متنوع هستند، بسیار اهمیت دارد. سایت‌های مرتبط با صنعت یا محصول شما و دارای جمعیت هدف مدنظر شما، بهترین گزینه برای نمایش بنر‌های تبلیغاتی به حساب می‌آیند.

برای رسیدن به بهترین نتیجه، حتما از تصاویر با‌کیفیت، متن قوی و جذاب، فونت مناسب و رنگ‌های جذاب برای بهبود نرخ کلیک و تبدیل مخاطبان به کاربران همیشگی استفاده کنید. تبلیغات خود را در مکان‌های مناسب و قابل‌مشاهده قرار دهید تا بیشتر جلب توجه کند. لازم به توضیح است که نمایش تبلیغ هیچ هزینه‌ای برای شما ندارد و تنها زمانی که کسی روی آن کلیک کند، مجبور به پرداخت هزینه هستید. در واقع، هزینه‌ها فقط بر اساس تعداد کلیک محاسبه می‌شوند.

برگزاری رویداد یا ایونت

برگزاری یک رویداد یا ایونت، شما را در مرکز توجه بازار قرار می‌دهد و به تبلیغات و فروش محصول یا خدمات شما کمک می‌کند. اما یک رویداد موفق، نیازمند رعایت قوانین و مراحل مشخصی است. مثلا اینکه باید مطمئن شوید موضوع ایونت و اخبار حواشی آن، کاملا متناسب با هدف شماست.

برای داشتن یک ایونت موفقیت‌آمیز، ابتدا باید اهداف خود را برای برگزاری این رویداد مشخص کنید. اینکه می‌خواهید فروش افزایش پیدا کند یا آگاهی مشتریان بیشتر شود؟ یا اینکه هدف شما برقراری ارتباط با مشتریان جدید است؟

اکنون بسته به هدف و جمعیت هدف خود، نوع رویداد را انتخاب کنید. این رویداد می‌تواند یک نمایشگاه، کنفرانس، سمینار، وبینار، جشنواره یا هر نوع رویداد دیگری باشد. برنامه‌ریزی دقیق و صحیح برای رویداد نیز بسیار اهمیت دارد. باید تاریخ، مکان، بودجه، برنامه‌های فرعی، سخنرانان، فعالیت‌های جذاب و ... از قبل مشخص باشند.

بهینه‌سازی صفحه اپلیکیشن (ASO)

روش های اپلیکیشن مارکتینگ

بهینه‌سازی صفحه اپلیکیشن یا ASO (App Store Optimization)، به مجموعه‌ای از روش‌ها و استراتژی‌هایی گفته می‌شود که برای بهبود رتبه و نمایش اپلیکیشن شما در فروشگاه‌های برنامه موبایل مانند App Store و Google Play استفاده می‌شود. بهینه‌سازی صفحه اپلیکیشن، مانند SEO برای وبسایت‌هاست؛ با این تفاوت که روی عوامل مربوط به فروشگاه‌های برنامه موبایل تمرکز دارد.

عنوان اپلیکیشن باید جذاب و متفاوت از رقبا باشد. حتما از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید و اطلاعات کاملی در مورد قابلیت‌ها، امکانات و مزایای اپلیکیشن در اختیار مخاطب قرار دهید. به‌روز نگه داشتن اپلیکیشن و اضافه کردن قابلیت‌های جدید به طور منظم، موجب جذابیت بیشتر اپلیکیشن برای کاربران خواهد شد.

دریافت جایزه برای شناخت بهتر

جایزه گرفتن اپلیکیشن، یکی از روش‌های معتبر و موثر برای شناخت بهتر و افزایش شهرت اپلیکیشن است که توسط منابع معتبر و مربوط به صنعت برنامه‌نویسی و فناوری به او اعطا می‌شود.  وقتی یک اپلیکیشن جایزه‌ دریافت می‌کند، نشان از کیفیت و نوآوری آن دارد. ببینید در چه حوزه‌ای می‌توانید جایزه بگیرید. این شیوه فرصت خوبی برای شناخت شماست و کمک می‌کند افراد بیشتری با شما آشنا شوند.

انتشار رپورتاژ

رپورتاژ به معنای انتشار آگهی‌ها، تبلیغات و اطلاعات مربوط به محصولات یا خدمات خاصی است که به صورت رایگان یا با هزینه‌ای کم منتشر می‌شوند. در این روش، اطلاعات مربوط به محصول یا خدمات شما در قالب یک متن تبلیغاتی یا توضیحات کوتاه به همراه تصاویر و لینک‌های مرتبط، در منابع آنلاین منتشر می‌شود تا به صورت عمومی برای کاربران و مخاطبان قابل دسترس باشد. این اقدام به منظور جلب توجه، شناخت بیشتر، افزایش دسترسی و در نهایت افزایش فروش و درآمد برای کسب و کار شما صورت می‌گیرد.

 

کلام آخر

در این مطلب از آژانس دیجیتال مارکتینگ ایده‌پویا به ارائه توضیحاتی در خصوص مفهوم اپلیکیشن مارکتینگ پرداختیم و تاکتیک‌های  مختلف برای موفقیت یک اپلیکیشن را بیان کردیم. به طور خلاصه، هدف اصلی اپلیکیشن مارکتینگ، جذب کاربران جدید، حفظ کاربران فعلی و افزایش فروش و درآمد از طریق اپلیکیشن موبایل است.

توجه داشته باشید برنامه‌ریزی و اجرای استراتژی‌های اپلیکیشن مارکتینگ بسیار حیاتی است و باید از ابتدای راه‌اندازی اپلیکیشن مورد توجه قرار گیرد. برنامه‌ریزی کمک می‌کند تا اهداف خود را به دقت مشخص کرده و بازار و رقبا را به خوبی بررسی کنید تا بتوانید استراتژی مناسب برای جذب کاربر را تعیین نمایید.

  • 9
  • 0
نظرات کاربران (0)
ثبت نظر